Code Rood

Noodopvang 50 ongedocumenteerde Amsterdammers

Ken je dat verhaal van een groep Amsterdammers die 3 maanden 50 vluchtelingen onderdak geven? Steun dit initiatief!

Sinds 1 april staan 50 ongedocumenteerde mensen, veelal jonge Eritreers (17-25 jaar) op straat sinds de winteropvang is gesloten. Zij staan op de wachtlijst voor de 24-uursopvang die de gemeente op dit moment opzet en die op 1 juli open zal gaan. Tot 1 juli is er vanuit de gemeente geen opvang voor deze groep. In de maand april sliep de groep op de koude vloer van 14 verschillende locaties in de stad (van kerken tot leegstaande loodsen)en verhuisde bijna dagelijks met hun slaapzak en matje door de stad. Hulporganisaties zijn al weken in touw om de groep in eerste levensbehoeften zoals hygiƫne, eten en schone kleding te voorzien.

2 mei kwam er fantastisch nieuws: een woongroep van Amsterdammers in Noord biedt uit zichzelf de groep opvang voor 1 maand! Woongroep DeKerk van Stichting Bildung opent hun deuren voor activiteiten en slaapplaatsen en alle benodigde faciliteiten worden op dit moment klaar gemaakt! Voor de maand juni is nog geen oplossing en zoeken we naar onderdak.

Nu deze 10 dappere Amsterdammers van de woongroep deze maand opvang faciliteren samen met het Code Rood Netwerk, vragen wij alle Amsterdammers die dit initiatief steunen om bij te dragen in de kosten. Aan de noodhulp zitten allerlei kosten verbonden: eten, drinken, tijdelijke voorzieningen, gas, water, licht, tram tickets voor medische afspraken, coƶrdinatiekosten om veiligheid te garanderen, etc.

Wij hopen op jullie steun en namens alle betrokkenen zijn we jullie heel dankbaar!

https://www.geef.nl/nl/actie/noodopvang-50-ongedocumenteerde-amsterdammers/donateurs

Wil je ook praktisch iets bijdragen:

  • Deel deze actie: via whatsapp, social media en email!
  • In de maand mei kun je ook bijdragen met activiteiten en vrijwilligerswerk mail naar: programma@stichtingbildung.nl
  • Op deze facebookpagina’s vind je meer info:

https://www.facebook.com/stichtingbildung/

https://www.facebook.com/coderoodnetwerk/